top of page

Cows

Bij Sheela Farm kweken we onze dieren voornamelijk voor andere landbouwers of particulieren die ze willen fokken of houden als landbouwhuisdier. Niet elk dier is echter geschikt hiervoor. Daarom hebben we ook een tak die zich richt op het versnijden en vermarkten van het vlees.

Wij werken enkel op afspraak. Stuur ons een berichtje voor meer informatie.

Schotse Hooglanders

Onze Schotse Hooglanders zijn een indrukwekkend ras dat bekend staat om zijn robuustheid en vermogen om zich aan te passen aan uiteenlopende weersomstandigheden. Deze koeien grazen het hele jaar door buiten en spelen een belangrijke rol in het natuurlijke beheer van onze weilanden. Hun dikke vacht beschermt hen tegen de kou, waardoor ze perfect zijn aangepast aan het buitenleven.

Wij specialiseren ons in het opkweken van handtamme Schotse Hooglanders. Deze zijn daarmee uiterst geschikt voor het houden als particulier.

Het vlees van de Schotse Hooglander is sterk doorregen, rijk aan voedingsstoffen en heeft een unieke, volle smaak. Dankzij hun natuurlijke leefwijze is het vlees duurzaam geproduceerd, wat bijdraagt aan een verantwoorde voedselketen.

Hereford Koeien

Naast onze Schotse Hooglanders hebben we Hereford koeien. De Hereford is een traditioneel Brits ras, bekend om zijn rustige en vriendelijke karakter, wat ze zeer geschikt maakt voor ons kleinschalige, diervriendelijke bedrijf. Herefords staan bekend om hun hoge vleeskwaliteit, dat sappig, mals en vol van smaak is. Deze koeien zijn uitstekende grazers en passen perfect in ons duurzame landbouwsysteem, waarbij ze helpen de bodem te verrijken en het landschap te onderhouden. Hun sterke immuniteit en aanpassingsvermogen maken hen een waardevolle aanvulling op onze boerderij.

Bij Sheela Farm geloven we sterk in het welzijn van onze dieren en het belang van duurzame landbouw. Onze koeien, zowel de Schotse Hooglanders als de Herefords, worden met zorg en respect grootgebracht. Ze leven in een natuurlijke omgeving waar ze vrij kunnen grazen, wat resulteert in vlees van de hoogste kwaliteit. Door het combineren van traditionele methoden met moderne inzichten streven we naar een duurzame toekomst waarin dierenwelzijn en milieubehoud hand in hand gaan. Of je nu kiest voor het malse vlees van de Hereford of het smaakvolle vlees van de Schotse Hooglander, bij Sheela Farm krijg je altijd producten die met liefde en toewijding zijn geproduceerd.

bottom of page