top of page
IMG_8897.JPG

Sheela Pigs

focus op gezonde minivarkens

Over ons

Wij zijn Stephanie en David. Beiden gebeten door de natuur. Daardoor hebben we bewust gekozen om onze studies hierop af te stellen als bio-ingenieur en agronoom.
Toen David ruim 10 jaar geleden een “wild everzwijn” zag rondlopen in de nabijgelegen velden besloot hij dit tam te maken. Na enkele weken was het diertje tam genoeg om mee bij de kippen in de tuin te zetten. 

Al snel bleek het om een mini varken te gaan. Na een tijdje had het varken duidelijk nood aan gezelschap. Dus gingen we op zoek naar een geschikte partner voor het dier. Dit was geen eenvoudige klus door de wildgroei aan kwekers die online “mini varkens” aanbieden. Gelukkig vonden we een geschikt adres en de rest is geschiedenis.

Door onze ervaringen met de varkentjes en onze kennis uit opleidingen ontdekten we dat er een enorme behoefte was naar duidelijk advies bij het aanschaffen van varkens. Naast advies bleek er ook nood naar transparantie van de fokker en een duidelijk fokdoel. Bij, ons, minivarkens.be, bekom je daarom duidelijke uitleg en professionele begeleiding, ook na aankoop. Dit gekoppeld met het doel om een zo gezond mogelijk, correct mini varken te fokken stelt veel van onze kopers tevreden.

Op onze boerderij ligt de focus op de fok van gezonde, gelukkige mini varkentjes. Dit wordt bekomen door Göttinger varkentjes te kweken met de sterke genen van een everzwijntje. Hierdoor hebben ze een veel beter beenderwerk en gezondere klauwen.

Al onze varkentjes worden geregistreerd. Daarnaast voldoet deze ook aan alle wettelijke eisen. Alvorens de biggetjes worden verkocht, worden ze steeds nagekeken door de dierenarts en krijgen ze de nodige prikjes.

Onder het tabblad FAQ vindt u veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Onze varkens

IMG_8224.JPG

Mieke het bieke is ons oudste moederdier. Ondertussen heeft ze reeds enkele nestjes achter de rug. Zij blinkt uit met haar perfecte moedereigenschappen.

IMG_8066.JPG
Knipsellllll.PNG

ZIGGI

Ziggi is ons jongste moedertje. Zij zal binnenkort een eerste keer werpen.

Hein het zwijn is ons knuffelbeest nummero uno! Met zijn zacht karakter is hij een uitmuntend varkentje voor de verderzetting van onze fokkerij.

bottom of page