top of page
  • David

Waarom vlees kopen bij Sheela Farm?

Bijgewerkt op: 3 dagen geleden

Benieuwd waarom je vlees van Sheela Farm zou moeten kiezen? In deze blogpost ontdek je alles wat je moet weten over ons vlees en hoe bewust eten begint bij bewust inkopen doen. Bij Sheela Farm geloven we in duurzaamheid, dierenwelzijn en de hoogste kwaliteit. Lees verder om te ontdekken waarom onze producten de beste keuze zijn voor jou en het milieu.1. Ras keuze

Voor onze runderen kiezen we bewust voor Schotse Hooglanders en Hereford runderen. Deze rassen staan bekend om hun rustige karakter, waardoor ze minder stress ervaren tijdens hun leven, inclusief transport. Bovendien integreren ze perfect in de natuur en zijn ze uitstekend geschikt voor het begrazen van schrale natuurgronden en bossen. Hun vlees staat bekend om de goede marmering, wat bijdraagt aan de sappigheid en smaak.


Onze schapen zijn Engelse Texelaars,

een ras dat zorgt voor heerlijk mager lamsvlees met een subtiele smaak.

Zowel onze runderen als schapen hebben een zeer efficiënte voederconversie, wat betekent dat ze gras effectief omzetten in spiermassa.
2. Hoogwaardige Kwaliteit: Bij Sheela Farm streven we naar vlees van de hoogst kwaliteit, met een rijke en authentieke smaak. Dit wordt bereikt door een combinatie van factoren: de zorgvuldige leefomgeving van onze dieren en onze alomvattende benadering van hun welzijn. Vanaf het moment van geboorte tot aan de vermarkting van het vlees, koesteren we onze dieren. Het resultaat is vlees dat niet alleen voedzaam is, maar ook gezond en vol van smaak.


3. Bereiding en versnijding

Al ons vlees wordt door een erkende versnijder verwerkt, bereid en verpakt. Wij kiezen er bewust voor om het vlees zo puur mogelijk te houden. We voegen geen emulgatoren en geen gluten toe, ook niet in ons gehakt. De kruiding gebeurt enkel met peper en zout, zodat je de pure smaak van ons vlees proeft.

Ons gemengd gehakt wordt bereid met ons rundsvlees en varkensvlees van 't Flandrien varken (vrije uitloop).


4. Verpakking en etikettering

Het vlees wordt op maat versneden en doorgaans per 500 gram of in porties van vier stukken verpakt. Direct na het versnijden wordt het vlees vacuüm verpakt, waardoor het zijn smaak behoudt en lang houdbaar blijft in de koelkast. Onze verpakking is ook geschikt voor invriezen. De etiketten zijn ontworpen volgens de wensen van onze klanten en voldoen aan alle overheidsvoorschriften. Hierdoor is het, zelfs na invriezen, duidelijk welk heerlijk stukje vlees je in handen hebt.


5. Lokale Productie: We zijn trots op onze lokale productie, wat betekent dat je vlees koopt dat rechtstreeks van de boerderij komt. Dit vermindert de transportafstand en ondersteunt de lokale economie.


6. Transparantie: Bij Sheela Farm weet je precies waar je vlees vandaan komt. We nodigen regelmatig klanten uit om onze boerderij te bezoeken en te zien hoe we werken.


7. Zorgvuldige Slacht:.

Onze dieren worden altijd door onszelf getransporteerd, zowel naar onze weiden als naar het slachthuis. Omdat ze gewend zijn aan onze eigen trailer, ervaren ze geen stress tijdens het transport. De slacht vindt plaats in een zogenaamde "fastlane" in nauw overleg met het slachthuis. Hierdoor kunnen we onze dieren op het juiste moment afzetten, zodat ze niet hoeven te wachten en direct geslacht worden. Dit minimaliseert de slachtstress, wat de kwaliteit en smaak van het vlees ten goede komt.

Na de slacht krijgt het karkas voldoende tijd om af te rijpen. Hierdoor bevat het vlees minder vocht en krijgt het meer smaak.


8. Traditionele en Moderne Methoden: We combineren traditionele landbouwmethoden met moderne inzichten om het beste van beide werelden te bieden. Dit resulteert in duurzame en innovatieve voedselproductie.

Door bij Sheela Farm te kopen, investeer je in een gezondere toekomst voor zowel mens als milieu. Bezoek onze website voor meer informatie en om onze producten te ontdekken.


9. Dierenwelzijn: We zorgen ervoor dat onze dieren in een natuurlijke en stressvrije omgeving leven. Zowel onze Schotse Hooglanders, schapen als Hereford koeien hebben toegang tot ruime weiden wat hun welzijn ten goede komt.


10. Duurzaamheid en Milieu: Onze landbouwmethoden zijn ontworpen om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Onze dieren grazen buiten in voornamelijk natuurgebieden en krijgen lokale voeding, wat bijdraagt aan een gezonde bodem en biodiversiteit.


Heeft u ook interesse in ons vlees, schrijf u dan in op onze wachtlijst via onderstaande knop.43 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page